Πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών αποτελεσματικά και οικονομικά

Υγιή νύχια μετά από μυκητιασική θεραπεία

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε πέμπτο άτομο πάσχει από μυκητιασικές ασθένειες. Η ιατρική γνωρίζει πολλούς τρόπους για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Τώρα θα εξοικειωθείτε με τις πιο αποτελεσματικές λαϊκές και φαρμακευτικές θεραπείες.

διάγνωση της νόσου

Φωτογραφία από μύκητες νυχιών 1

Πηγαίνετε κατευθείαν στη «Θεραπεία» εάν δεν χρειάζεστε διάγνωση. Η έγκαιρη διάγνωση του μύκητα θα σας επιτρέψει να ανακάμψετε το συντομότερο δυνατό. Στην αρχή, μόνο ένα πολύ προσεκτικό άτομο μπορεί να παρατηρήσει την ασθένεια. Συμβατικά, η διαδικασία ανάπτυξης της νόσου μπορεί να χωριστεί σε τρία μέρη.

Στην πρώτη φάση εμφανίζονται λεπτές ραβδώσεις στο νύχι, πιο συχνά κηλίδες που έχουν ελαφρώς διαφορετικό χρώμα από την πλάκα του νυχιού. Κατά τα άλλα φαίνεται μια χαρά.

Στο δεύτερο στάδιο της νόσου, το σημείο αυξάνεται σταδιακά σε μέγεθος, η διαδικασία προχωρά σχεδόν ανεπαίσθητα. Το χρώμα αλλάζει φυσικά σε υπόλευκο, κίτρινο. Μαζί με μια αλλαγή στο χρώμα, μπορείτε να παρατηρήσετε πάχυνση της πλάκας των νυχιών και χαλάρωση του κάτω μέρους της.

Φωτογραφία από μύκητες νυχιών 2

Στο τρίτο στάδιο, ο μύκητας επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή του νυχιού, γίνεται κίτρινος, γκρι, καφές, μαύρος (το χρώμα εξαρτάται από τον αιτιολογικό παράγοντα και τη φύση της νόσου) και αποκολλάται εντελώς, θρυμματίζεται. Αυτή η κατάσταση υποδηλώνει ότι ο μύκητας έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το κρεβάτι και την πλάκα του νυχιού. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο επικίνδυνη επειδή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά απειλεί επίσης να εξαπλώσει την ασθένεια στα δάχτυλα και τα πόδια.

Η έγκαιρη διάγνωση θα σας επιτρέψει να θεραπεύσετε την ασθένεια το συντομότερο δυνατό.

Υπάρχει ένας καλός τρόπος διάγνωσης. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε μαγγάνιο και νερό. Πάρτε λίγο υπερμαγγανικό κάλιο, διαλύστε το σε νερό και κρατήστε τα πόδια σας σε αυτό το διάλυμα για λίγα λεπτά. Εάν το νύχι έχει γίνει εντελώς καφέ, δεν υπάρχει μύκητας. Αν κάποια σημεία του νυχιού δεν είναι αποχρωματισμένα, έχουν μύκητα των νυχιών.

θεραπευτική αγωγή

Τα σκευάσματα κατά αυτής της ασθένειας, τόσο για εξωτερική χρήση όσο και για χορήγηση από το στόμα, δεν είναι ασυνήθιστα σήμερα. Υπάρχουν ακόμη περισσότερες συνταγές για μύκητες νυχιών στο οπλοστάσιο της παραδοσιακής ιατρικής. Πάμε όμως με τη σειρά.

Ιατρικός

Ας υποθέσουμε ότι ανακαλύψατε ένα μανιτάρι στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. Σε αυτή την περίπτωση, είστε απίστευτα τυχεροί. Η θεραπεία του σε πρώτη φάση είναι εύκολη.

Πώς να θεραπεύσετε στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης

Για να το κάνουμε αυτό, πηγαίνουμε στο φαρμακείο και αγοράζουμε ένα φάρμακο με βάση τη ναφτιφίνη. Τονίζουμε ότι δεν είναι αλοιφή (είναι καλό στο πόδι του αθλητή), αλλά διάλυμα σε γυάλινο μπουκάλι με ακροφύσιο δοσομετρητή (πρόκειται για αντιμυκητιασικό παράγοντα δοκιμασμένο στο χρόνο) και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τις οδηγίες : στάξτε στο προσβεβλημένο νύχι, αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε τα πόδια, δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Ένα μπουκάλι είναι αρκετό για δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο μύκητας των νυχιών, που παρατηρήθηκε στο αρχικό στάδιο της ύπαρξής του, θεραπεύεται πλήρως. Ίσως να μην χρειαστεί καν να περιμένετε να αναπτυχθεί ένα νέο νύχι. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο εάν στην αρχή της θεραπείας το νύχι στη θέση εμφάνισης του μυκητιακού σημείου δεν επηρεάζεται σε όλο το πάχος του.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι απορροφάται γρήγορα στο νύχι και, σε αντίθεση με πολλές λαϊκές συνταγές, δεν προκαλεί καμία ταλαιπωρία στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Θα μιλήσουμε για αυτό στο τέλος του άρθρου.

Θεραπεία του δεύτερου σταδίου της νόσου

Σε αυτό το στάδιο, η θεραπεία του μύκητα των νυχιών μόνη της και χωρίς λήψη δισκίων είναι ακόμα δυνατή, αλλά είναι πιο δύσκολη.

Παίρνουμε το φάρμακο και το εφαρμόζουμε σε καθαρά πλυμένα και στεγνωμένα νύχια δύο φορές την ημέρα. Σε αυτό το στάδιο της νόσου, κάτω από το νύχι ή από την επιφάνειά του είναι δυνατό να καθαριστούν χαλαρά μέρη του νυχιού που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα.

Πώς να θεραπεύσετε στο τρίτο στάδιο

Είναι καλύτερα να μιλήσετε με ειδικούς για το πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών στο τρίτο στάδιο, όταν ο μύκητας επηρεάζει όχι μόνο το ορατό μέρος του νυχιού, αλλά και τη ρίζα του. Μπορείτε να κάνετε πολλά λάθη μόνοι σας. Ο μυκητολόγος θα πάρει μέρος του νυχιού σας για ανάλυση και, με βάση τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης, θα συνταγογραφήσει θεραπεία, τόσο με εξωτερικά όσο και από του στόματος φάρμακα.

Η φαρμακευτική αγωγή σε προχωρημένα στάδια πρέπει να πραγματοποιείται μόνο υπό ιατρική επίβλεψη.

Λαϊκές μέθοδοι θεραπείας

Τώρα ας μιλήσουμε για το πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών των ποδιών εάν δεν χρησιμοποιείτε ακριβά φάρμακα και γιατρούς. Η παραδοσιακή ιατρική έχει στο οπλοστάσιό της ακόμη περισσότερους τρόπους αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών από τον επίσημο. Η επιλογή είναι ιλιγγιώδης.

σκόρδο

Θεραπεία μανιταριών με σκόρδο. Βασικά, το σκόρδο σίγουρα βοηθάει, αλλά υπάρχει ένα «ΑΛΛΑ» που σχετίζεται με αυτό.

Συνταγή: Κόψτε μια σκελίδα σκόρδο όσο πιο ψιλά γίνεται. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να πάρετε κάποιο είδος πολτού σκόρδου. Το απλώνουμε στο νύχι που έχει προσβληθεί από τον μύκητα, βάζουμε έναν επίδεσμο στο δάχτυλο και το δένουμε από πάνω με μια πλαστική σακούλα ή μια άκρη του δακτύλου. πάμε για το βράδυΑυτή η διαδικασία γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα μέχρι να ωριμάσει πλήρως το νύχι.

Έτσι, το "ΑΛΛΑ" είναι ότι κάθε πρωί πρέπει να πλένεις καλά το δάχτυλό σου από το σκόρδο και παραμένει η διακριτική μυρωδιά του σκόρδου. Και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (εξάλλου, ο μύκητας αντιμετωπίζεται έως και ένα χρόνο) υπάρχει κίνδυνος ότι θα αρρωστήσετε από τη μυρωδιά του σκόρδου που μπορεί να απογοητεύσει τους ανθρώπους. Είναι ένα αστείο, φυσικά, αλλά υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό.

ιώδιο

Με τη βοήθεια ιωδίου, αυτό είναι συνήθως στοιχειώδες. Εφαρμόστε διάλυμα ιωδίου 5% σε καθαρό και στεγνό νύχι πρωί και βράδυ με ένα βαμβάκι. Για πρόληψη, θεραπεύστε τα νύχια των γειτονικών δακτύλων με ιώδιο κάθε δύο έως τρεις ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να εμφανιστεί ελαφρύς πόνος από τη δεύτερη εβδομάδα περίπου. Δεν θα σας ενοχλήσει να σας ενημερώσει ότι το νύχι είναι σε επισκευή.

φικαρία

Και ένα άλλο ασφαλές φάρμακο που θα βοηθήσει στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών είναι το celandine.

Ο χυμός του, λευκός ή κιτρινωπός (ανάλογα με την περιοχή), έχει εξαιρετικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα θα νιώσετε ένα ελαφρύ αίσθημα καύσου. Μπορώ να πω αυθόρμητα ότι δεν αντιμετωπίζουν μόνο μύκητες νυχιών και δέρματος, αλλά και κονδυλώματα, για παράδειγμα.

Τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ανάλογα με το κλίμα της περιοχής σας, πηγαίνουμε στον κήπο ή στην πλησιέστερη δασική φυτεία, χαράδρα ή ποτάμι και αναζητούμε φυτά αυτού του τύπου:

Celandine από μύκητες νυχιών

Χρειαζόμαστε φύλλα και μίσχους από αυτό. Εάν σπάσετε το στέλεχος, θα δείτε το χυμό για το οποίο μίλησα παραπάνω να βγαίνει από αυτό. Αυτός ο χυμός εφαρμόζεται στο νύχι που έχει προσβληθεί από τον μύκητα δύο φορές την ημέρα, μετά από το οποίο τίποτα δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι το άρρωστο νύχι να αντικαταστήσει ένα εντελώς υγιές.

Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο φρεσκοστυμμένος χυμός φελαντίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν μόνο για μερικούς μήνες. Στη συνέχεια, πρέπει να αγοράσετε λάδι σελαντίνης στο φαρμακείο, το οποίο θεωρείται επίσης καλό φάρμακο για τους μύκητες.

Πώς λειτουργεί αυτή η θεραπεία μύκητα των νυχιών; Ειλικρινά δεν το έχω βιώσει ο ίδιος, αλλά αυτή η μέθοδος ήταν ήδη γνωστή και ευρέως γνωστή στις γιαγιάδες μας, τις προγιαγιάδες μας.

Αλλά, φυσικά, είναι καλύτερο να μην ξεκινήσετε την ασθένεια και να πραγματοποιήσετε προληπτικά μέτρα με την πρώτη υποψία μύκητα.

πρόληψη

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης νυχιών και ποδιών του αθλητή έχει αυξηθεί. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι τόσο ο υψηλός φόρτος εργασίας όσο και οι υποθέσεις που αποσπούν την προσοχή από την υγεία του ατόμου ή απλώς η παραμέληση των κανόνων υγιεινής των ποδιών. Και οι κανόνες είναι πολύ απλοί:

  1. Φορέστε μόνο τα δικά σας παπούτσια. Μην αλλάζετε ποτέ παπούτσια με φίλους, ανεξάρτητα από το πόσο σίγουροι είστε για την υγεία των ποδιών τους. Φροντίστε να φοράτε παντόφλες σε δημόσιους χώρους όπως μπάνια, πισίνες ή σάουνες, αλλά μόνο στους δικούς σας. Πολλοί άνθρωποι περνούν από τέτοια μέρη και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι όλοι υγιείς.
  2. Αλλάξτε τις κάλτσες σας κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζουν κάποιοι.
  3. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα παπούτσια πρέπει να πλένονται από μέσα με απορρυπαντικό και μια παλιά οδοντόβουρτσα.
  4. Μην τσιγκουνεύεστε τα παπούτσια σας. Τα παπούτσια από φυσικά υλικά που αναπνέουν είναι το κλειδί για να διατηρούν τα πόδια σας υγιή. Εάν φοράτε τέτοια παπούτσια στα πόδια σας, ο κίνδυνος να προσβληθείτε από μύκητες στα νύχια ή το πόδι του αθλητή μειώνεται σημαντικά. Σε ζεστό ή ζεστό καιρό, φορέστε ανοιχτά παπούτσια όπως σανδάλια ή παντόφλες. Τα πόδια πρέπει να αναπνέουν.
  5. Τα ποδόλουτρα μπορούν να βοηθήσουν στην υπερβολική εφίδρωση. Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι ένα μπάνιο με αφέψημα από φλοιό βελανιδιάς. Για την προετοιμασία, χρησιμοποιήστε περίπου 100 γραμμάρια φλοιού ανά λίτρο νερού. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε τον ζωμό να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίστε. Ο ζωμός είναι έτοιμος.
  6. Αν πάτε κάπου με κλειστά παπούτσια, ρίξτε στις κάλτσες σας πούδρα για μωρά ή μια ειδική πούδρα για ιδρωμένα πόδια, διαθέσιμη σε οποιοδήποτε φαρμακείο

Ακολουθώντας απλούς κανόνες υγιεινής, μπορείτε να αποτρέψετε τη μυκητίαση. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η πρόληψη απαιτεί πάντα λιγότερο χρόνο και χρήματα από τη θεραπεία της νόσου, η οποία μπορεί να διαρκέσει για πολλούς μήνες. Υγεία!