Αλοιφές για μύκητες στα νύχια των ποδιών

Κατάλογος αλοιφών για μύκητα στα νύχια: αποτελεσματικά και φθηνά φάρμακα Ο μύκητας των νυχιών είναι μια πολύ δυσάρεστη ασθένεια που προκαλεί πολλά προβλήματα. Τα συμπτώματα της νόσου είναι φλεγμονή του δέρματος γύρω από την πλάκα των νυχιών, ξεφλούδισμα του νυχιού, χλωμές κηλίδες. Πολλές δυσάρεστες αισθήσεις προκαλούνται από τον κνησμό που προκαλείται από τον μύκητα.

Οι πλάκες των νυχιών που προσβάλλονται από παθογόνους μικροοργανισμούς σταδιακά παραμορφώνονται και πεθαίνουν. Ένας παραμελημένος μύκητας είναι γεμάτος με σοβαρές επιπλοκές στην κατάσταση των νυχιών και του δέρματος των ποδιών και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει η θεραπεία της νόσου εγκαίρως και να αποτραπεί η περαιτέρω ανάπτυξή της. Εάν επικοινωνήσετε με έναν γιατρό, θα πάρετε την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αλοιφή για τον μύκητα των νυχιών - θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε γρήγορα μια δυσάρεστη ασθένεια.

Θεραπεία του μύκητα στα νύχια των ποδιών με αλοιφή

Λίστα με τις καλύτερες αλοιφές για μανιτάρια

Ο κατάλογος των αντιμυκητιασικών φαρμάκων για εξωτερική χρήση περιλαμβάνει μέσα που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ονυχομυκητίαση σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου.

Όλα τα εξωτερικά αντιμυκητιασικά φάρμακα χωρίζονται σε:

Ομάδα αλλυλαμίνης αυτά είναι τερβιναφίνη, ναφτιφίνη, ιρουνίνη, σερτακοναζόλη, υποκυκλενικό οξύ). Αυτά τα φάρμακα διεισδύουν βαθιά στην πλάκα των νυχιών και καταστρέφουν εντελώς τη μυκητιακή αποικία. Μετά τη θεραπεία, η συγκέντρωση του συσσωρευμένου δραστικού συστατικού βοηθά στην αποφυγή υποτροπής για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα υγιές καρφί μεγαλώνει αντί για το καρφί που επηρεάζεται από τον μύκητα.
Ομάδα Αζόλης αυτά είναι η μικροναζόλη, η κλοτριμαζόλη, η διφωναζόλη, η φλουκαναζόλη). Διαταράσσουν τη σύνθεση του μύκητα καταστρέφοντας την κυτταρική μεμβράνη του. Η δράση της συσσώρευσης φαρμάκων στην πλάκα των νυχιών οδηγεί στον πλήρη θάνατο της λοίμωξης.

Σύμφωνα με κριτικές, η χρήση αντιμυκητιασικών αλοιφών έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκείνους για τους οποίους η συστηματική θεραπεία αντενδείκνυται για ιατρικούς λόγους.
 • η ακρίβεια της δράσης - το φάρμακο εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές, δρα άμεσα στους αιτιολογικούς παράγοντες της νόσου, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.
 • υψηλή ασφάλεια - τα φάρμακα είναι συνήθως ανεκτά από το σώμα, επομένως επιτρέπεται η μακροχρόνια συνεχής θεραπεία, οι παρενέργειες είναι σπάνιες.
 • τον ελάχιστο αριθμό αντενδείξεων ·
 • ευελιξία - κατάλληλο για τη θεραπεία του μύκητα του δέρματος, καθώς και των νυχιών στα χέρια και τα πόδια.
 • προσιτό κόστος φαρμάκων.

Το κύριο μειονέκτημα των αλοιφών είναι ότι δεν βοηθούν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, όταν επηρεάζονται μεγάλες περιοχές του δέρματος και των νυχιών. Σε τέτοιες καταστάσεις, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με συστηματικά φάρμακα.

Παρασκευή τερβινοφίνης

Ένα γνωστό φάρμακο βοηθά γρήγορα στο καρφί και το πόδι του αθλητή, καθώς και διάφορους τύπους μυκητιάσεων. Ορισμένοι γιατροί είναι σίγουροι ότι αυτή είναι η καλύτερη αλοιφή για τον μύκητα των νυχιών γιατί λειτουργεί πολύ γρήγορα και μπορεί να ξεπεράσει την ασθένεια σε 1-2 εβδομάδες.

Το φάρμακο είναι ένας από τους εξαιρετικά αποτελεσματικούς και ταχείας δράσης παράγοντες κατά των μυκήτων. Το φάρμακο επικεντρώνεται όχι μόνο στη χρήση για τη θεραπεία των προσβεβλημένων νυχιών, αλλά και στη θεραπεία διαφόρων περιοχών του δέρματος. Το προϊόν είναι καλά ανεκτό από το σώμα, αποκαθιστά γρήγορα την πλάκα των νυχιών και παρέχει την περαιτέρω προστασία της, αποτρέπει την εμφάνιση δευτερογενών λοιμώξεων. Η αλοιφή δεν έχει πρακτικά καμία αντένδειξη και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Σαλικυλική αλοιφή

Σύνθεση: Το σαλικυλικό οξύ δρα ως δραστικό συστατικό.

Ενδείξεις: αναφέρεται σε μη στεροειδείς εξωτερικούς παράγοντες, απομακρύνει τους μύκητες από τις μολυσμένες περιοχές της πλάκας των νυχιών, έχει αντισηπτική δράση. Το πλεονέκτημα του φαρμάκου είναι η απουσία αντενδείξεων, αλλά με προηγμένες μορφές της νόσου είναι αναποτελεσματική.

Εφαρμογή: το σχήμα για τη χρήση σαλικυλικής αλοιφής στη θεραπεία των μυκητιάσεων παρέχει δύο επιλογές - λίπανση του προσβεβλημένου νυχιού (περιοχή) ή συμπίεση. Στη δεύτερη μέθοδο θεραπείας, ο επίδεσμος εφαρμόζεται τη νύχτα, η οποία επιταχύνει την ανάρρωση κατά 3-5 ημέρες, αλλά η παρενέργεια (ξεφλούδισμα του δέρματος) απαιτεί λουτρά με διάλυμα σαπουνιού-σόδας για την αφαίρεση της απολεπισμένης επιδερμίδας.

Κλοτριμαζόλη

Αντιμυκητιακή κρέμα με ευρύ φάσμα δράσης. Καταστρέφει σχεδόν όλους τους τύπους μυκήτων που προσβάλλουν τα νύχια και το δέρμα. Το δραστικό συστατικό κλοτριμαζόλη αναστέλλει την ανάπτυξη μυκητιάσεων σε χαμηλές συγκεντρώσεις και καταστρέφει τον μύκητα σε υψηλές δόσεις.

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής είναι ορατό μετά από 1-1, 5 εβδομάδες. Η πορεία της θεραπείας διαρκεί από ένα μήνα έως την πλήρη ανάρρωση.

Τερβιναφίνη

Η αλοιφή περιέχει υδροχλωρική τερβιναφίνη και μια σειρά από έκδοχα.

Για μυκητιασικές λοιμώξεις, ο παράγοντας χρησιμοποιείται για 3 έως 6 μήνες. Εφαρμόστε το αραιά στην επιφάνεια που έχει υποστεί βλάβη από μύκητες δύο φορές την ημέρα.

Ναφτιφίνη

Το φάρμακο ανήκει στην ομάδα των αλλυλαμινών. Η αλοιφή έχει καταστρεπτική επίδραση στα κυτταρικά τοιχώματα του μύκητα και αποσκοπεί στην ταχεία εξάλειψη της νόσου.

Το φάρμακο αποτρέπει επίσης την περαιτέρω ανάπτυξη διαφόρων επιπλοκών της νόσου. Σύμφωνα με κριτικές, χρησιμοποιώντας το φάρμακο στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών στο αρχικό στάδιο, με τακτική χρήση του φαρμάκου, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη νόσο σε 1-2 εβδομάδες. Δεν έχει αντενδείξεις και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Ένα παρασκεύασμα από ορό και δέκα νυχιές μίας χρήσης.

Το φάρμακο είναι τοξικό, θεραπεύει μυκητιάσεις και ονυχομυκητίες και αποτρέπει την επανεμφάνιση της νόσου. Ο ορός απορροφάται γρήγορα και δεν λεκιάζει τα ρούχα. εξαλείφει τον κνησμό και το κάψιμο - τα χαρακτηριστικά συμπτώματα του μύκητα.

Θεραπεία του μύκητα στα πόδια. Το φάρμακο πραγματοποιείται τακτικά για ένα μήνα, λιπαίνοντας την πληγείσα περιοχή δύο φορές την ημέρα. Η θεραπεία ολοκληρώνεται όταν το υγιές πιάτο μεγαλώσει ξανά.

Μπιφοναζόλη

Κατασκευάζεται με τη μορφή αλοιφής, η οποία έχει ενεργό αποτέλεσμα σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Η μπιφοναζόλη έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στο νύχι και στο χόριο. Χρησιμοποιείται είτε μία είτε δύο φορές την ημέρα για μισό μήνα.

Συνδυαστικό σκεύασμα βασισμένο σε κλοτριμαζόλη και γλυκοκορτικοειδή μπεκλομεθαζόνη.

Και τα δύο είναι αποτελεσματικά αντιμυκητιασικά φάρμακα. Αποκαθιστούν γρήγορα το νύχι και εμποδίζουν την επανενεργοποίηση του μύκητα.

Το φάρμακο μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στα νύχια, αλλά και στο δέρμα. Είναι καλά ανεκτό.

Λόγω της παρουσίας μπεκλομεθαζόνης στη σύνθεση, η φλεγμονώδης διαδικασία σταματά, ο κνησμός εξαφανίζεται. Ένα πολύπλοκο αποτέλεσμα ασκείται σε διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς. Η σύνθεση ουσιών που είναι ευεργετικές για την ανάπτυξη του μύκητα καταστέλλεται.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι από 2 έως 6 εβδομάδες, ανάλογα με το βαθμό παραμέλησης της διαδικασίας. Συνιστάται να εφαρμόζετε την αλοιφή 1-2 φορές την ημέρα για να καθαρίζετε τα πόδια και να την αφήνετε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Άλλα προϊόντα για εξωτερική χρήση

Αυτά τα φάρμακα βοηθούν επίσης να απαλλαγούμε από το πόδι του αθλητή:

 1. Σύνθετο προϊόν που αποτελείται από: καθαρισμένο νερό, βαζελίνη, πεντόλη, οξείδιο ψευδαργύρου, λανολίνη, φυτικό έλαιο, εκχύλισμα celandine, κερί γαλακτώματος, σορβιτόλη, γαλακτωματοποιητή PG-3, Monomulse 90-018, ιωδίδιο καλίου, εκχύλισμα φλοιού βελανιδιάς, νιπαγίνη, σαλικυλικό οξύ, νιπαζόλη, βιταμίνη Ε. , μαλακτική και αφαίρεση της πλάκας των νυχιών. Εφαρμόζεται 4-5 φορές την ημέρα μέχρι να επιτευχθεί ένα ορατό αποτέλεσμα.
 2. Κρεολός. Ανήκει στα μέσα εναλλακτικής ιατρικής και προορίζεται για χρήση στην κτηνιατρική. Έχει αντιμυκητιασικές, αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Το υγρό εφαρμόζεται στα προσβεβλημένα νύχια 3-4 φορές την ημέρα.
 3. Ένα προϊόν που αποτελείται από γλυκερίνη, ιώδιο, ξύδι και ιωδιούχο νάτριο. Τα δάχτυλα που επηρεάζονται από τον μύκητα χαμηλώνονται στο μπάνιο με διάλυμα και αφήνονται εκεί για 10 λεπτά. Η πορεία της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες.

Η παραδοσιακή ιατρική προτείνει επίσης την προσθήκη ξιδιού μήλου και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε ένα δοχείο στοματικού διαλύματος. Αυτό το διάλυμα έχει ισχυρό αντισηπτικό αποτέλεσμα και μαλακώνει τις μύκητες.

Πώς προετοιμάζω τα πόδια μου για την αλοιφή;

Για να καταστραφεί το μυκήλιο που έχει μεγαλώσει στα βάθη των νυχιών, είναι απαραίτητο η αλοιφή του μύκητα των νυχιών να απορροφηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Για να γίνει αυτό, τα πόδια πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία. Αυτό γίνεται είτε με τη βοήθεια ιατρικής φροντίδας ποδιών σε ποδίατρο είτε με οικιακές θεραπείες.

Μόλις αποφασίσετε για ένα πεντικιούρ, επισκεφτείτε έναν ειδικό και όχι ένα κανονικό γραφείο φροντίδας ποδιών. Ο ειδικός όχι μόνο διαθέτει συσκευή με εξαρτήματα λείανσης, αλλά και προστατευτικά και απολυμαντικά, φορά ειδική μάσκα ή κράνος και απολυμαίνει το γραφείο επαγγελματικά.

Ο αυτοσχέδιος τρόπος μοιάζει με αυτόν:

 1. Φτιάξτε ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού και σόδας (5-10 γραμμάρια σαπουνιού και σόδας ανά λίτρο νερού), χαμηλώστε τα πόδια σας σε αυτό για 15-30 λεπτά.
 2. Απλώστε σαλικυλική αλοιφή στα πόδια σας, τυλίξτε τα με σελοφάν ή περγαμηνή και αφήστε τα εκεί για 12-24 ώρες. Στη συνέχεια, ξύστε το κερατινοποιημένο δέρμα και τις προσβεβλημένες πλάκες νυχιών, κόψτε τα θραύσματα που είχαν μείνει πίσω από το κρεβάτι.
 3. Στεγνώστε τα πόδια σας, σκουπίστε τα νύχια σας και μόνο μετά εφαρμόστε την αλοιφή.

Εάν προσβληθούν 1-2 καρφιά, αρκεί να εφαρμόσετε ειδικό γύψο απολέπισης με ουρία ή τυλίξτε με ένα προϊόν που περιέχει 40% διάλυμα ουρίας ή γαλακτικού οξέος. Στη συνέχεια, ξύνουμε το πιάτο ή το κόβουμε σε υγιή ιστό.