Θεραπεία με λέιζερ για μύκητα νυχιών

Το ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από μυκητιασικές λοιμώξεις των ποδιών (δέρμα και νύχια). Οι άνδρες αρρωσταίνουν συχνότερα από τις γυναίκες. Η ασθένεια ξεκινά με λοίμωξη των ποδιών κατά τη διάρκεια στρατιωτικής θητείας, κατά την προπόνηση σε αθλητικούς συλλόγους, όταν επισκέπτεστε πισίνες, σάουνες κ. λπ.

Στις σάουνες, τα λουτρά, όπου είναι υγρό, σκοτεινό, ζεστό, σε κακώς αεριζόμενους χώρους, οι μύκητες αρχίζουν να αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, πέφτοντας στο πάτωμα και σολάριουμ από το δέρμα του ασθενούς, η μάζα του μύκητα αυξάνεται, οδηγώντας σε φυσική σπορά της επιφάνειας και από εκεί ο μύκητας διαπερνά το δέρμα ενός υγιούς ατόμου. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης να κρύβεται σε κάθε δωμάτιο όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν χωρίς παπούτσια.

Πιο ευαίσθητοι σε αυτές τις ασθένειες είναι οι ασθενείς που πάσχουν από άλλες δερματικές παθήσεις στις οποίες η ακεραιότητα του δέρματος έχει υποστεί βλάβη, ρωγμές, πληγές, διαβρώσεις κ. λπ. , καθώς και άτομα που πάσχουν από κυκλοφορικές διαταραχές στα πόδια.

Ασθένειες όπως σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, κάπνισμα, θρομβοφλεβίτιδα, κάλοι, μειωμένη ανοσία συμβάλλουν σε μυκητιασική λοίμωξη. Για παράδειγμα, με την αποσυμπίεση του σακχαρώδους διαβήτη, η απέκκριση της γλυκόζης αυξάνεται όχι μόνο στα ούρα αλλά και στον ιδρώτα. Αυτό δημιουργεί ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για την ανάπτυξη του μύκητα.

Συμπτώματα μύκητα των νυχιών

Η θεραπεία με λέιζερ του μύκητα των νυχιών είναι μια δημοφιλής διαδικασία επειδή ο μύκητας επηρεάζει τον 3ο και τον 4ο διαχωριστικό χώρο, όπου φαγούρα, ερυθρότητα, οίδημα του δέρματος, ξεφλούδισμα, ρωγμές μεταξύ των ποδιών, τότε η λοίμωξη εξαπλώνεται σε όλο το πόδι και επηρεάζει τις πλάκες των νυχιών . Με τα χρόνια, τα νύχια γίνονται γκρι-κίτρινα, θαμπό, πυκνά, με σπασμένη εξωτερική άκρη, μια μικρή ξηρή ύλη προεξέχει από κάτω από το νύχι, κοιλότητες εμφανίζονται κάτω από το καρφί. Ο ιδρώτας στα πόδια παίρνει μια αηδιαστική, ειδική μυρωδιά υπό την επίδραση μυκητιακών ενζύμων. Και διαρκεί χρόνια. Επιδείνωση, d. Η. Η διαδικασία εντείνεται συχνότερα το χειμώνα.

Αυτή η ασθένεια δεν εξαφανίζεται από μόνη της. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις προκαλούν περισσότερες αλλεργίες. Με τα χρόνια, οι μύκητες των ποδιών μπορούν να εγκατασταθούν στη βουβωνική χώρα, στο στομάχι, στη μασχάλη, στο δέρμα του στήθους, της πλάτης, του λαιμού, των μαλλιών. Τα εσωτερικά όργανα μπορούν επίσης να επηρεαστούν. Σε μια οικογένεια στην οποία ζει ένας ασθενής με μυκητιασική λοίμωξη, ο κίνδυνος μόλυνσης για συγγενείς είναι υψηλός.

Αυτή η μόλυνση μπορεί να μολυνθεί κατά τη διαδικασία μανικιούρ ή πεντικιούρ. Δεν συνιστάται να στεγνώνετε με πετσέτες κάποιου άλλου. Είναι απαραίτητο να σκουπίσετε σχολαστικά τον διαγώνιο χώρο μετά το μπάνιο. Δεν μπορείτε να χτενίζετε με χτένες ή βούρτσες άλλων ανθρώπων. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ενηλίκων με μυκητιάσεις του τριχωτού της κεφαλής έχει αυξηθεί. Η καθυστερημένη θεραπεία μπορεί να είναι ο λόγος για την αποτυχημένη θεραπεία για μολύνσεις ζύμης. Υπάρχουν ασθενείς που πάσχουν από ονυχομυκητίαση (μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών) για δεκαετίες, 25-30 χρόνια.

Ένας άλλος λόγος είναι η αυθαίρετη, ακανόνιστη θεραπεία όταν δεν λαμβάνονται αρκετά αντιμυκητιασικά φάρμακα. Ανεπαρκής πρόληψη της επαναμόλυνσης (δηλαδή η υγιεινή θεραπεία παπουτσιών με ειδικούς παράγοντες, κλινοσκεπάσματα, ρούχα κ. λπ. )

Η πλήρης επούλωση της λοίμωξης είναι δυνατή με οποιαδήποτε διάρκεια ασθένειας.

Τύποι ονυχομυκητίασης των νυχιών

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ονυχομυκητίασης:

  • υπερτροφικός;
  • νορμοτροφικό;
  • ατροφικό.

Με υπερτροφικόΤύπος ονυχομυκητίασης, ο ασθενής αισθάνεται δυσφορία όταν περπατά, το χρώμα της πλάκας των νυχιών αλλάζει, οι άκρες του επηρεάζονται, η λάμψη χάνεται.

Νορμοτροφικάο τύπος συνοδεύεται μόνο από μια αλλαγή στο χρώμα του νυχιού, που γίνεται λευκό-κίτρινο.

ΑτροφικόΟ τύπος χαρακτηρίζεται από ένα κίτρινο-γκρι χρώμα της πλάκας των νυχιών, το ξεφλούδισμα, τον καθαρισμό και τα χαλαρά στρώματα σε μια ανοιχτή περιοχή του δέρματος.

Ταυτόχρονα, ο ασθενής αισθάνεται δυσφορία, αρχίζει να ντρέπεται στην κοινωνία, στην παραλία, στο λουτρό ή στη σάουνα. Η αυτοεκτίμηση μειώνεται σταδιακά, υπάρχουν αισθητές αμφιβολίες, προβλήματα στις σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Επιπλέον, υπάρχει πόνος που επιδεινώνεται με τρίψιμο σε κάλτσες ή κλειστά παπούτσια. Επομένως, η θεραπεία του μύκητα των νυχιών δεν πρέπει να αναβληθεί για αργότερα.

Αιτίες σχηματισμού μύκητα των νυχιών

Τα κύρια παθογόνα είναι οι μύκητες δερματοφυτών, λιγότερο συχνά καλούπια και ζύμες. Πηγές μόλυνσης είναι είδη προσωπικής υγιεινής, όπως πετσέτες, παπούτσια, είδη μανικιούρ, χαλιά μπάνιου, κ. λπ. Ο μύκητας είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε μύκητα σε δημόσιους χώρους υψηλής υγρασίας: μπάνια, σάουνες, πισίνες, γυμναστήρια και ντους.

Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν την ασθένεια:

  • Ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα
  • μεγαλύτερη ηλικία
  • Διαταραχές του κυκλοφορικού
  • Αλλεργία;
  • Μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Αφαίρεση και θεραπεία μυκήτων νυχιών

Μύκητας των νυχιών

Η σύγχρονη θεραπεία με λέιζερ των μυκήτων των νυχιών γίνεται σε εξειδικευμένες κλινικές. Εδώ εργάζονται επαγγελματίες δερματολόγοι, οι οποίοι θα κάνουν γρήγορα μια διάγνωση και θα αρχίσουν αμέσως να απαλλαγούν από το πρόβλημα.

Η αποτελεσματική θεραπεία με λέιζερ για τον μύκητα των νυχιών περιλαμβάνει τη χρήση συστημικών αντιμυκητιασικών φαρμάκων, αντιμυκητιασικών αλοιφών, διαλυμάτων, τη χρήση ανοσοδιεγερτικών φαρμάκων και βιταμινών, καθώς και την αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

Η θεραπεία της ονυχομυκητίασης είναι πολύ ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εάν αφαιρεθεί πρώτα η πληγείσα επιφάνεια των νυχιών. Αυτό καθαρίζει τα εμπόδια στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για να διευκολύνει τη διείσδυση των δραστικών συστατικών στα φάρμακα.

Η αφαίρεση της πλάκας νυχιών στην κλινική είναι εντελώς ανώδυνη. Για το σκοπό αυτό, επιλέγονται γρέζια που μετατρέπουν το προσβεβλημένο νύχι σε σωματίδια σκόνης μέσα σε λίγα λεπτά.

Αφαίρεση μύκητα με λέιζερ - πώς εκτελείται η διαδικασία;

Με την υψηλή απόδοσή του, η αφαίρεση μύκητα με λέιζερ είναι μια ασφαλής διαδικασία που δεν παραμορφώνει ή καταστρέφει την πλάκα των νυχιών. Η ουσία της θεραπείας με λέιζερ είναι η εστιασμένη δράση της δέσμης στα στοιχεία του μύκητα στην πληγείσα πλάκα νυχιών.

Η ενέργεια λέιζερ μετατρέπει το φως σε θερμότητα και αυξάνει την τοπική θερμοκρασία σε 45-53 βαθμούς. Αυτό αρκεί για να καταστρέψει τις πρωτεϊνικές δομές των μυκητιακών κυττάρων και να αποστειρώσει τα νύχια από τα σπόρια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ασθενής αισθάνεται μόνο μια αίσθηση ζεστασιάς. Χωρίς παρενέργειες, αυτή η θεραπεία σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην καθημερινή ζωή αμέσως μετά τους χειρισμούς.

Η πλήρης ανάρρωση μπορεί να απαιτήσει τέσσερις έως οκτώ θεραπείες σε αρκετές εβδομάδες. Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από τον δερματολόγο με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας με λέιζερ για μύκητα νυχιών στην κλινική

Η κλινική είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο εξοπλισμό που μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του δέρματος. Η πολυετής εμπειρία των γιατρών και η υψηλή εξειδίκευση του προσωπικού μας επιτρέπουν να εγγυηθούμε στους ασθενείς την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η συνεχής συνεργασία με τις καλύτερες κλινικές που ειδικεύονται σε δερματολογικά προβλήματα μας επιτρέπει να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να βρούμε ολοένα και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την εξάλειψη προβλημάτων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με μυκητιακές παθήσεις των νυχιών και του δέρματος.

Αποτελέσματα της διαδικασίας

Καρφί μετά από θεραπεία με λέιζερ του μύκηταΝύχι με μύκητα πριν από τη θεραπείαΝύχια μετά από θεραπεία με μύκητες με λέιζερΜυκητιακά νύχια πριν από τη θεραπεία

ερωτήσεις και απαντήσεις

Μέθοδος θεραπείας

Εξωτερική θεραπεία / φαρμακευτική αγωγή / υλικό.

Δήλωση συναίνεσης πριν από τη διαδικασία

Υπάρχουν.

Διάρκεια θεραπείας

Ανάλογα με τη μέθοδο θεραπείας και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Μορφή αναισθησίας

Δεν είναι υποχρεωτικό.

Προετοιμασία για τη διαδικασία

Μην χρησιμοποιείτε αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Φροντίδα / προφυλάξεις μετά τη διαδικασία

Οι συστάσεις επιλέγονται ξεχωριστά από έναν ειδικό γιατρό.

Αναμενόμενο Αποτέλεσμα

Απαλλαγείτε από την ασθένεια, βρείτε υγιή νύχια.