Οι καλύτερες λαϊκές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών

Οι λαϊκές μέθοδοι στοχεύουν στην πρόληψη της μυκητίασης με κάθε δυνατό τρόπο. Μια ποικιλία συνταγών περιλαμβάνει αυτοπαρασκευασμένες αλοιφές, κομπρέσες, έλαια, αφεψήματα κ. λπ. Μερικές φορές μια συνηθισμένη οικιακή θεραπεία μπορεί να σώσει την κατάσταση σε οποιοδήποτε στάδιο της παθολογίας. Ως θεραπεία χρησιμοποιούνται βότανα, προϊόντα μέλισσας, τρόφιμα. Ανάμεσα στις πολλές συνταγές είναι οι πιο αποδεδειγμένες λαϊκές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών.

Φυσική θεραπεία για μύκητες νυχιών

φυτοθεραπεία

Η μυκητίαση μπορεί να εξαλειφθεί με τη βοήθεια βοτανοθεραπείας. Πολλές λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών περιέχουν φυσικά βότανα. Η σελαντίνη, ο σπάγγος, η καλέντουλα, ο φλοιός βελανιδιάς, το σπέρμα και άλλα φαρμακευτικά φυτά θα βοηθήσουν στην παροχή αντιμυκητιακής δράσης.

Τα λουτρά με βότανα είναι δημοφιλή, δεν αργούν να μαγειρευτούν και το αποτέλεσμα φαίνεται μετά την πρώτη διαδικασία. Οι παρακάτω εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας θα σας δείξουν πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών των ποδιών μέσω λουτρών.

 1. Η ασθένεια μπορεί να ξεπεραστεί εάν διεξάγετε τακτικά μια διαδικασία που περιλαμβάνει ένα φαρμακευτικό αφέψημα με βάση το φελαντίνη. Για το μπάνιο θα χρειαστείτε 100 γραμμάρια φαρμακευτικών βοτάνων και 1 λίτρο υγρού. Συνιστάται η χρήση φρεσκοπαρασκευασμένου αφεψήματος του φυτού, το οποίο εγχύεται για 7 λεπτά. Η διάρκεια της διαδικασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά. Τα μπάνια πρέπει να γίνονται καθημερινά για 3 εβδομάδες.
 2. Ο φλοιός βελανιδιάς βοηθά να απαλλαγείτε γρήγορα από τον κνησμό που εμφανίζεται με μια μυκητιασική λοίμωξη. Ήδη με μία εφαρμογή θα νιώσετε την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ο φλοιός βελανιδιάς έχει στυπτικές, αντιφλεγμονώδεις και απολυμαντικές ιδιότητες. Το μπάνιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από 20 λεπτά την ημέρα πριν τον ύπνο για ένα μήνα. Η συνταγή χρησιμοποιείται καλύτερα στη σύνθετη θεραπεία.
 3. Παλαιότερα ο μύκητας των νυχιών αντιμετωπιζόταν με τη συλλογή βοτάνων που έχουν αντιμυκητιακή δράση. Αυτά περιλαμβάνουν φυτά: καλέντουλα, φλοιός βελανιδιάς, λιλά, φελαντίνη. Στο σύμπλεγμα, τα φαρμακευτικά βότανα συμβάλλουν στην εξαφάνιση της μόλυνσης. Η συλλογή πρέπει να προετοιμαστεί στην ίδια αναλογία (100 g) φυτά ανά 1 λίτρο νερού, να αφεθεί για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια να χυθεί στο μπάνιο. Διάρκεια θεραπείας - 20 λεπτά ημερησίως για 3 εβδομάδες.
 4. Φυτά για αντιμυκητιακά λουτρά
 5. Η Veronica officinalis και το λιβάδι lumbago βοηθούν στην προστασία από το αρχικό στάδιο του μύκητα των νυχιών. Τα βότανα λαμβάνονται σε αναλογία 1: 1, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές της σούπας. κουτάλι για 0, 5 λίτρο βραστό νερό. Βράστε το έγχυμα για περίπου 5 λεπτά και επιμείνετε για 10-15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μπάνια πριν τον ύπνο για 2 εβδομάδες. Η μέση διάρκεια της διαδικασίας είναι 15 λεπτά.
 6. Το έγχυμα καλέντουλας προστατεύει από τους μύκητες των νυχιών. Η προετοιμασία είναι απλή: το βότανο τοποθετείται σε βραστό νερό για 5 λεπτά και μετά το νύχι που είναι επιρρεπές σε μυκητιασικές λοιμώξεις αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. Η έγχυση εφαρμόζεται σε ένα βαμβάκι, μια συμπίεση εφαρμόζεται στην προβληματική περιοχή για 5 λεπτά. Το εργαλείο είναι κατάλληλο ως σύνθετη θεραπεία.
 7. Ο μύκητας των νυχιών στα πόδια μπορεί να αφαιρεθεί με μέντα. Τα φύλλα του φυτού πρέπει να κοπούν για να απελευθερωθεί ο χυμός. Η τεχνική βασίζεται στο τρίψιμο του πολτού που λαμβάνεται από μέντα, ένα πιάτο επιρρεπές σε μυκητίαση. Το προϊόν πρέπει να διατηρηθεί για μία ώρα και στη συνέχεια να ξεπλυθεί με νερό.

Η φυτοθεραπεία παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία των λαϊκών θεραπειών για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών. Χρησιμοποιείται πιο συχνά ως εργαλείο. Βοηθά στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα αρχικά στάδια με τη χρήση λουτρών και κομπρέσες.

Σημείωση!

Μην παρατείνετε το φυτικό φάρμακο για περισσότερο από τον καθορισμένο χρόνο. Κάθε βότανο έχει αντενδείξεις χρήσης και παρενέργειες αν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα. Η παραβίαση των συστάσεων κατά τη στιγμή της θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες.

σπιτικές θεραπείες

Οι οικιακές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών περιλαμβάνουν τη χρήση διαφορετικών προϊόντων που είναι διαθέσιμα για κάθε άτομο. Δημοφιλή στη θεραπεία της μυκητίασης είναι η σόδα, το αλάτι, το ξύδι.

Τρόποι αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών

Υπάρχουν πολλές λαϊκές συνταγές για μύκητες νυχιών με βάση τη σόδα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους, τα ακόλουθα θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά:

 • πάστα σόδας. Ετοιμάζεται εύκολα. Ζεστό νερό πρέπει να προστίθεται σταδιακά στο προϊόν μέχρι να σχηματιστεί ένα είδος πολτού. Η πάστα εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο πόδι και τα νύχια των ποδιών για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό. Το εργαλείο θα βοηθήσει στην εξάλειψη του κνησμού και θα αντισταθεί στην ανάπτυξη λοιμώξεων. Για αποτελεσματικότητα, οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε τη διαδικασία το πρωί και το βράδυ.
 • Λούστε με σόδα όταν πρέπει να αχνίσετε καλά τα πόδια σας. Μετά από μια διαδικασία 30 λεπτών, θα πρέπει να στεγνώσετε καλά τα πόδια σας, να τα τυλίξετε σε έτοιμες κάλτσες, στις οποίες μπορείτε να ρίξετε μια ειδική πούδρα κατά του ιδρώτα των ποδιών και του ποδιού του αθλητή. Σε συνδυασμό με την καθημερινή χρήση, η μέθοδος σας επιτρέπει να αναπτύξετε ένα νέο υγιές νύχι στα πόδια, έτσι η θεραπεία συνεχίζεται μέχρι την πλήρη επούλωση.

Το αλάτι χρησιμοποιείται πιο συχνά ως περιτύλιγμα. Απαιτείται να αχνιστούν απαλά τα πόδια και να τα τυλίξετε σε έτοιμο αλάτι. Η διαδικασία δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 10 λεπτά. Αφού τα πόδια πλυθούν καλά και στεγνώσουν.

Πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών των ποδιών με λαϊκές θεραπείες με βάση το ξύδι θα σας προτείνουν τις παρακάτω συνταγές.

 • Ένας στρατιωτικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τον μύκητα των νυχιών των ποδιών είναι με διάλυμα ξιδιού 9%. Αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 1. Το εργαλείο χρησιμοποιείται ως συμπίεση. Η θεραπεία πραγματοποιείται ως εξής: το διάλυμα εφαρμόζεται σε βαμβακερό επίθεμα προσαρτημένο στην πληγείσα περιοχή και καλυμμένο με σελοφάν. Πάνω από αυτό πρέπει να φορεθούν ζεστές κάλτσες. Η μέθοδος χρησιμοποιείται τη νύχτα, το πρωί πρέπει να πλένετε τα πόδια σας με σαπούνι πίσσας και να φοράτε καθαρές κάλτσες. Η μέση διάρκεια του μαθήματος είναι 2 εβδομάδες.
 • Το ιώδιο και το μηλόξυδο είναι οι καλύτερες λαϊκές θεραπείες για να απαλλαγείτε από την πιο παραμελημένη μορφή μυκητίασης. Η θεραπεία γίνεται σε 2-3 εβδομάδες. Τα κεφάλαια αναμειγνύονται σε αναλογία 1: 1, εφαρμόζονται καθημερινά στην πλάκα των νυχιών μέχρι να αναπτυχθεί ξανά ένα υγιές νύχι.

Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα σε προχωρημένο στάδιο;

Υπάρχουν αρκετές αποδεδειγμένες συνταγές οικιακής θεραπείας που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον προχωρημένο μύκητα των νυχιών των ποδιών. Συνίστανται στη χρήση πρόπολης, υπεροξειδίου του υδρογόνου, αιθέριων ελαίων, αυγών. Αυτές οι αντιμυκητιακές λαϊκές θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με την κύρια θεραπεία ή ως ατομική θεραπεία.

 1. Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου θα σας σώσει από την προχωρημένη μορφή μυκητίασης. Το εργαλείο χρησιμοποιείται στη θεραπεία ως μαντηλάκι, το οποίο εφαρμόζεται σε ένα προβληματικό νύχι με τη μορφή βερνικιού. Πρέπει να βγάλετε ένα πινέλο από το βερνίκι και να το χρησιμοποιήσετε για να απλώσετε λάδι στο προσβεβλημένο νύχι του ποδιού και να ξεπλύνετε με νερό μετά από μια ώρα. Εφαρμόστε τη μέθοδο 2-3 φορές την ημέρα για 3 εβδομάδες.
 2. Ένα αποτελεσματικό φάρμακο είναι το βάμμα πρόπολης. Απαιτούνται 100 ml. αλκοόλ και 100 γρ πρόπολη. Τα ανάμεικτα προϊόντα διατηρούνται σε σκοτεινό δροσερό μέρος για μια εβδομάδα, αλλά όχι στο ψυγείο. Μετά από αυτό, εφαρμόζεται με τη μορφή κομπρέσων και τριβής στα προσβεβλημένα νύχια των ποδιών. Διάρκεια θεραπείας - 2 εβδομάδες ημερησίως.
 3. Στη σοβιετική εποχή, μια μέθοδος που βασιζόταν στη χρήση ασπραδιού αυγού και ουσίας ξιδιού 9% ήταν δημοφιλής. Τα συστατικά αναμειγνύονται σε ίσα μέρη και εφαρμόζονται στο προσβεβλημένο νύχι ως κομπρέσα. Μην κρατάτε το προϊόν για περισσότερο από 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Χρησιμοποιήστε το κάθε δεύτερη μέρα μέχρι να αναπτυχθεί ξανά ένα υγιές νύχι.
 4. Το περιτύλιγμα νυχιών Criolin είναι πολύ δημοφιλές. Χρησιμοποιείται υπεροξείδιο του υδρογόνου. Τα βαμβακερά μαξιλάρια υγραίνονται στην ουσία και εφαρμόζονται στο νύχι με τη μορφή περιτυλίγματος για μισή ώρα. Μετά από αυτό, το πόδι πλένεται καλά με σαπούνι και στεγνώνει. Αξίζει να κάνετε θεραπεία τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα για 3 εβδομάδες.
 5. Η παραδοσιακή ιατρική περιλαμβάνει τη χρήση συνταγών για χορήγηση από το στόμα. Το βάμμα Celandine έχει καθιερωθεί ως ένα αποτελεσματικό και ισχυρό φάρμακο για τους μύκητες των νυχιών. Παρασκευάζεται ένα παρασκεύασμα με χρήση αλκοόλης σε ποσότητα 100 ml. και φυτών 100 γρ. . Μετά την ανάμειξη, το βάμμα διατηρείται σε σκοτεινό μέρος για 10 ημέρες. Οι βοτανολόγοι συνιστούν την προσθήκη ρόπολης στο μείγμα, το οποίο ενισχύει την επίδραση του φαρμάκου στο σώμα. Πάρτε το βάμμα 2 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα για 4 εβδομάδες με διάλειμμα 1 εβδομάδας μετά από 14 ημέρες.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας πρέπει να επιλέγονται με προσοχή. Κάθε φάρμακο έχει μια λίστα αντενδείξεων, επομένως πριν από τη θεραπεία, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης βοτάνων και φυτών. Με το ξύδι και την πρόπολη, θα πρέπει να προσέξετε την ατομική συμβατότητα των προϊόντων. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βάλετε ένα μικρό χρηματικό ποσό στο δέρμα των χεριών ή των ποδιών και να παρακολουθήσετε τις αντιδράσεις για 15 λεπτά. Εάν δεν υπάρχει ερυθρότητα, οίδημα και κνησμός, το εξάρτημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Βότανα για την αντιμετώπιση του μύκητα των νυχιών

απόψεις

Πολλές κριτικές σχετικά με τη θεραπεία λαϊκών θεραπειών έχουν θετική τάση. Οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν την αποτελεσματικότητα της βοτανοθεραπείας και των οικιακών θεραπειών. Μερικά παραδείγματα θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε και να αποφασίσετε για το είδος της θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 60% των κριτικών μιλούν για τη δύναμη των λαϊκών θεραπειών για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών σε σύνθετη χρήση με φάρμακα φαρμακείου. Είναι απαραίτητο να εξετάσετε τη θεραπεία με βότανα και οικιακές μεθόδους ως μία από τις επιλογές για πρόσθετη θεραπεία, η οποία θα δώσει ένα εγγυημένο θετικό αποτέλεσμα.